Home / Tag Archives: Çapajev Gjokutaj

Tag Archives: Çapajev Gjokutaj

Naftëtarët duan bukën e gojës!

Çapajev Gjokutaj/ Naftëtarët e Ballshit janë në grevë urie. Kërkojnë rrogat e papaguara. Thënë ndryshe kërkojnë djersën e ballit, bukën e kalamajve. Futbollistët janë në bojkot. Kërkojnë që qeveria t’u ulë taksat. Të dyja palët i mirëkuptoj: shfrytëzojnë një të drejtë që ua jep ligji. Vetëm qeverinë nuk e marr …

Read More »

Teoritë konspirative, nga lart apo nga poshtë?

Çapajev Gjokutaj/ Në fillimet e pandemisë emra të njohur të dijes bashkëkohore nga Habermas tek Fukuyama, nga Kissinger tek Yuval Harari, Jacques Attali, Ivan Krastev etj. parashikuan se COVID-19 do të sillte edhe ndonjë të mirë, si p.sh. rritje besimi tek ekspertët. Dhe logjika ashtu e do: në periudha kur …

Read More »

Në thellësitë e errëta të pavetëdijes

Nga Çapajev Gjokutaj/ Vërtetë u beson pallavrave me covid e pandemi?, më qesendisi në rrugë një i njohur, akoma pa u përshëndetur. Bëra t’i përgjigjesha me një buzëqeshje as mish as peshk, por aty për aty u kujtova se maska dhe syzet e diellit vështirë që ma mundësonin një kumt …

Read More »