Home / Tag Archives: Çapajev GJOKURTAJ

Tag Archives: Çapajev GJOKURTAJ

Meditime për thjeshtëzimin: “Edukoni djalin që të mos na përdhunojë vajzën”

Nga Çapajev GJOKURTAJ- “Protestë me moton ‘Eduko djalin!’”. Ky titull përsëritej javën e kaluar në disa prej lajmeve që pasqyronin tubimet e shoqërisë civile në Rrëshen, Tiranë, Shkodër, Fier dhe qytete të tjera. U organizuan këto tubime për të protestuar kundër përdhunimit të një 15-vjeçareje mirditore, përdhunim i bërë nga …

Read More »

Purifikim për sirtaret e mendjes

Nga Çapajev GJOKURTAJ- Kjo më ndodhi para pak ditësh në marketin e mishit. Në çengel varej keci i fundit, 3-4 kile, pa shumë dhjamë, tamam për pashkë. Nga prapa dëgjova një zë përkëdhelës: ‘I vogli i nënës!’. Ktheva kokën të shihja fëmijën. Ishte një e moshuar, në të 70-at. I …

Read More »

Qielli i pellgut është nën këmbë

Nga Çapajev GJOKURTAJ- Ka ndodhur diku në mesin e viteve ’70. Me Xhevahir Spahiun ishim nisur për në Lezhë. – Pse qielli i pasqyruar në pellg është më i bukur se i vërteti? – yshti diskutimin Xhevua, ndërkohë që autobuzi kalonte anë një fushe të përmbytur. Përmendëm disa alternativa si: …

Read More »

Ça më duhet përmbytja, gru du!

Nga Çapajev GJOKURTAJ- Tek po i jepja makinës, më bëri të buzëqesh një raportim atipik që po përcillte radioja. Gazetari sillte kërkesën e veçantë të një të përmbyturi nga fshatrat e Shkodrës. “Nuk dū as buk’ as ujë, thoshte burri, kam nevojë për nji gru, tash u ban’ 19 vjet …

Read More »