Home / Tag Archives: Beteja e Albulenës

Tag Archives: Beteja e Albulenës

2 Shtator 1457 – Beteja e Albulenës

Gentian Kelmendi/ Më 2 shtator të vitit 1457, kur ushtarët osmanë po pushonin të shkujdesur në fushën e Ujëbardhës, pranë Mamurasit, Skënderbeu, pasi grumbulloi dhe organizoi me shpejtësi forcat e veta, e goditi befasisht ushtrinë armike në disa drejtime. Të ndodhura në gjumin e mesditës, pa armë e me kuaj …

Read More »