Home / Tag Archives: balil gjini

Tag Archives: balil gjini

Basha i ka grerëzat përreth

Nga Balil GJINI – Dje në PD u zhvilluan zgjedhjet. Të gjithë e dinim se do të fitonte Basha. Në të vërtetë as që bëhet fjalë për garë, sepse Partia është e tij. Zgjedhjet ishin thjesht një komedi dhe kjo, duhet ta themi, është diçka e shëmtuar. Basha, si humbës …

Read More »

Gabimi i ndarjes gjinore te autoresise

Nga Balil GJINI- Shkrimtare femër? Letërsia femërore? Kjo ndarje gjinore, për mua, është gabim. Letërsia është letërsi dhe s’ka lidhje as me ndarjet gjinore, apo ndarje të tjera. (Kujtoj kalimthi se botuesja e Ruzhdies e kishte përfshirë e romanin “Vargje satanike” nën okelion: letërsi indiane, teksa ne e dimë se …

Read More »

Argatët me mëditje të së keqes

Nga Balil GJINI- Muç Nano paska bërë një shkrim tjetër në Panorama kundër opozitës. Ç’janë këta njerëz? Në këtë rast Shekspiri do të thoshte: o turp, ku e ke skuqjen? Po a vërtet Muçi me të tjerët s’e dinë se nuk kritikohet opozita, por qeveria, apo janë faustët që ia …

Read More »

BALIL GJINI: EDHE UNË JAM ASKUSHI

Flasim përhanshëm me Balil Gjinin) Xhemzije RIZVANI- Balil Gjini është poet dhe prozator shqiptar i lindur më  1950 . Ai jeton në Berat. Ka botuar disa libra me poezi dhe me prozë . Poezitë e tij shquhen për metaforat dhe simbolikën e mprehtë, duke iu afruar figurave mitologjike, por jo …

Read More »

Sentenca nga Emil Cioran

1. Çdo fjalë më sëmur. Ndërkaq, çfarë kënaqësie do të ndjeja të dëgjoja lulet tek bisedonin për vdekjen 2. Shakespeare: takimi i një trëndafili dhe i një shpate. 3. “Të vërtetat” nuk na kërkojnë më që t’ua durojmë peshën, as të jemi dyshues, apo bashkëfajtorë me to. Ëndërroj për një …

Read More »