Home / Tag Archives: BAHKON

Tag Archives: BAHKON

Mali që bashkon legjendën dhe historinë

Blerim LATIFI Emrin e ka trashëgim nga legjenda e lashtë e qyqes, prandaj e quajnë Qyqavicë. Legjenda thotë: kur mësoi se në shtëpinë e shkretuar nga vdekja e kishte kthyer vëllau i vdekur, i ngritur nga varri për të mbajtur besën që i kishte dhënë nanës, motra u lutet hyjnive …

Read More »