Home / Tag Archives: Aurel Plasari

Tag Archives: Aurel Plasari

PIRATERIA SHESHIT

Nga Aurel PLASARI- Kësaj here, me sa duket, kolera vjen nga “vëllaznit” e Tetovës për të infektuar tezgat e librave në Tiranë. Meqë kam miq edhe juristë, edhe njerëz të librit, do të doja të më sugjerojnë se si duhet vepruar në këtë rast të botimit të një përkthimi pa …

Read More »

PËRSE DUHEN RILEXIMET?

Aurel Plasari/ Në një moshë të herët nuk qenë veçse “romane aventurash”, sidomos këto me det dhe anijethyerje, ndërsa në një tjetër moshë u zbuluakan si “romane mendimi”: “Është e jashtëzakonshme sesi ne kalojmë nëpër jetë me sy gjysmë të mbyllur, me veshë të rënduar, me mendje të përgjumur. Ndoshta …

Read More »