Home / Tag Archives: administrata

Tag Archives: administrata

Si mund ta ringjallë ekonominë globale administrata Biden

Nga Josh LIPSKY – Brenda 2 javësh, Mbreti Salman i Arabisë Saudite do t’i dorëzojë kryeministrit italian Giuseppe Conte presidencën G20-ës, dhe presidenti i zgjedhur i SHBA-së Joe Biden do  të vëzhgojë nga afër këtë moment. Suksesi i administratës së tij të re, mund të jetë në fije të perit. Sfida themelore me të cilën përballet presidenti i ri amerikan …

Read More »

“Fshesa” brenda administratës publike si kosto për taksapaguesit shqiptarë

Detyrimet e prapambetura të ministrive në vendin tonë tejkalojnë vlerën e 6,5 miliardë lekëve, sipas një raporti të Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë. Pjesë e konsiderueshme e këtyre detyrimeve, janë pagesa për shkarkimet e padrejta nga puna brenda adminstratës publike. Në vendimet e gjykatës, shuma e dëmshpërblimit për largimin nga …

Read More »