Home / Aktualitet / Si u shembën për 10 sekonda katër super kullat në Abu Dhabi

Si u shembën për 10 sekonda katër super kullat në Abu Dhabi

Katër kulla që ishin pjesë e kompleksit Mina Plaza Towers në Abu Dhabi, janë shkatërruar për vetëm 10 sekonda. Demolimin e kullave që ishin nga 144 kate e ka publikuar kompania Modon, që përdori hiq më pak se gjashtë mijë kilogramë eksplozivë, transmeton Telegrafi.

Arsyeja kryesore e shembjes së kullave është plani për ndërtimin e një destinacioni të ri turistik në zonën ku ishin të ndërtuara ato.

Në procesin e demolimit kanë marrë pjesë policia, ndihma e shpejtë, mbrojtja civile dhe organet e tjera kompetente.

Gjithashtu për demolim janë përdorur 18 mijë detonatorë, ku secili prej tyre ka qenë i programuar, e kompania Modon njihet për demolimin e shumë ndërtesa nëpër botë me shpërthime të kontrolluara.

Check Also

Biden rrëzon një tjetër vendim të Trump: Transgjinorët lejohen në…

Presidenti amerikan Joe Biden ka firmosur dekretin për të lejuar transigjinorët që futen në ushtrinë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + one =