Home / Aktualitet / Shqipëria port hyrëse për emigrantët e paligjshëm, 13 raste në hetim për akte terroriste

Shqipëria port hyrëse për emigrantët e paligjshëm, 13 raste në hetim për akte terroriste

 

“Në total janë kapur rreth 1700 shtetas të huaj, emigrant të parregullt të cilët kanë tentuar të hyjnë në Republikën e Shqipërië. Nga ky numër, rreth 85% e tyre janë pajisur me ardhra largimi vullnetar, ndërsa pjesa tjetër i janë ushtruar të gjitha detyrimeve ligjore përsa i përket marrjes së azilit në Shqipëri. Ata aplikyar për azil që në momentin e parë që janë kapur, deri në marrjen e një përgjigje positive apo negative, për këta shtetas që kanë aplikuar, këta shtetas trajtohen në qendrën e azilkërkimit në Babrru. Rreth 13 shtetas prej tyre janë dërguar në qendrën e m,byllur të karrecit, pasi nuk kanë pasur dokumentacionin për identifikim”, thotë ai.

Merkaj shprehet se vendi që mban numrin më të lartë për kapjen e emigrantëve të paligjshëm është Korça, qytet ky i përdorur më së shumti si rrugë tranziti për ta.

 

Check Also

Spitalet italiane të mbipopulluara/Mjekët ngren alarmin, mos i dërgoni në shtëpi pa u shëruar

Mjekët dhe sindikatat italiane kanë paralajmëruar se politika qeveritare për të dërguar pacientët e trajtuar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 3 =