Home / Kulture / Shkrimtari i njohur amerikan e thekson: “Jam arbëresh!”

Shkrimtari i njohur amerikan e thekson: “Jam arbëresh!”

Shkrimtari i njohur amerikan Thomas R. Perrotta, i njohur si Tom Perrotta, ka origjinë arbëreshe.

Këtë e ka theksuar edhe në një intervistë të pak ditëve më parë për një televizion amerikan, ku ka theksuar se të atin e ka italian, ndërsa e ëma është arbëreshe dhe u ka folur gjithmonë shqip të tre fëmijëve të saj.

Ajo më parë kishte punuar sekretare, por mbas lindjes së tre fëmijëve, ishte marrë me rritjen dhe edukimin e tyre.

Në një intervistë të mëparshme për “The Guardian”, Perrotta ka theksuar se nga e ëma kishte marrë ambicien për të vazhduar shkollën dhe ecur përpara në jetë.

Ajo kishte dashur të bëhej mësuese, por nuk i përballonte dot shpenzimet e kolegjit, ndaj na inkurajonte ne që të mësonim”, ka thënë shkrimtari dhe skenaristi i njohur.

Ai ka lindur më 13 Gusht 1961 në Newark, New Jersey, ndërsa gjyshërit e tij kishin emigruar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga një fshat i Avellino-s në Itali./Diaspora shqiptare/

Check Also

AKTUALE DHE SOT.

Nga PATER ANTON HARAPI. “Te krijojme nje fuqi morale ne Shqipni, -te krijojme rendin shoqnuer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − five =