Home / Bota / SHBA largohet nga OBSH

SHBA largohet nga OBSH

Pas mbi 70 vjetësh anëtarësi SHBA i kthen shpinën Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Presidenti amerikan, Donald Trump, po e mban fjalën lidhur me njoftimin që bëri para disa kohësh për tërheqjen nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) për shkak të mosmarrëveshjeve për pandeminë e virusit Corona.

Organizata e Kombeve të Bashkuara konfirmuan se kanë marrë nga SHBA një deklaratë për daljen e planifikuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH). Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së António Guterres u informua të hënën për këtë vendim, tha zëdhënësi i tij Stephane Dujarric në New York.

Schweiz, Genf I Hauptsitz der Weltgesundheitsorganisation I WHO I Gebäude (Reuters/D. Balibouse)

Dalja nga Organizata Botërore e Shëndetësisë hyn në fuqi më 6 korrik 2021. Guterres po shqyrton aktualisht së bashku me OBSH-në, nëse kushtet për një tërheqje të tillë ekzistojnë.

Shtetet e Bashkuara kanë qenë anëtare të OBSH-së që nga 21 qershori 1948. Në rezolutën e atëhershme të Kongresit amerikan në lidhje me pranimin në OBSH shkruhet që Shtetet e Bashkuara rezervojnë të drejtën për t’u tërhequr – megjithatë me një periudhë njoftimi prej dymbëdhjetë muaj në avancë. Po ashtu kusht është edhe që Shtetet e Bashkuara të Amerikës duhet të kenë shlyer gjitha kontributet e papaguara në WHO.

Check Also

COVID-19 ‘infekton’ institucionet arsimore të Pogradecit, mbyllet një kopsht, mësues të infektuar në dy gjimnazet e qytetit

POGRADEC COVID_19 ka hyrë në kopshtin dhe gjimnazet e qytetit të Pogradecit. Kopshti ‘’Persefoni Treni’’ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − two =