Home / Aktualitet / Samiti Biden-Putin në Gjenevë: Të dhëna mbi shpenzimet amerikane

Samiti Biden-Putin në Gjenevë: Të dhëna mbi shpenzimet amerikane

Nga Enver ROBELLI-

■ Suita e Joe Bidenit në hotelin “Intercontinental” në Gjenevë kushton për një natë 32‘148 dollarë
■ Për përgatitjen e takimit me Vladimir Putinin ekipi i Bidenit ka dhënë tenderë për shërbyes të jashtëm në vlerë prej 3,5 milionë dollarë
■ 1,5 milionë dollarë Biden ka ndarë për shërbimet sekrete
■ Nga data 18 deri 25 maj agjentët e National Security Agency (NSA) dhe të Secret Service kanë qëndruar në “Intercontinental” për të skenuar situatën. Për këtë mision pala amerikane ka paguar 17’548 dollarë. Agjentët e shërbimit sekret amerikan janë vendosur në “Intercontinental” më 31 maj
■ Shtëpia e Bardhë ka paguar 900 mijë dollarë për vendosjen e gazetarëve amerikanë që shoqërojnë presidentin. Këto para redaksitë amerikane ia kthejnë Shtëpisë së Bardhë për të garantuar raportimin e pavarur
■ Qeveria amerikane ka paguar 2,4 milionë dollarë për veturat dhe limuzina të marra me qira
■ Për dhoma hotelesh dhe salla konferencash amerikanët kanë paguar 1,2 milionë dollarë

Check Also

Rama takon drejtorin e “Pfizer” në Nju Jork

Gjatë vizitës në SHBA, kryeministri Edi Rama ka zhvilluar një takim në zyrat qendrore të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + 18 =