Home / Shendeti / Rëndësia e mbajtjes së maskave ​​në shkollë, sipas studimeve të reja

Rëndësia e mbajtjes së maskave ​​në shkollë, sipas studimeve të reja

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) publikuan tri studime të reja në një raport javor mbi sëmundjen dhe vdekshmërinë që nxjerrin në pah rëndësinë e mbajtjes së një maske për të parandaluar përhapjen e virusit dhe për të bërë udhëzimet e drejtpërdrejta më të sigurta.

Këto studime kanë gjetur se shkollat ​​që nuk kanë rregulla universale për mbajtjen e maskave kanë më shumë gjasa të jenë vatra të virusit. Në të gjithë vendin, në rrethet ku nuk ka mbajtje të detyrueshme të maskave, numri i rasteve pediatrike të COVID-19 u rrit pothuajse dy herë më shpejt në të njëjtën periudhë.

Një raport nga Arizona zbuloi se shkollat ​​në dy qarqet më të populluara të shtetit kanë 3.5 herë më shumë gjasa të dalin nga vatrat e nxehta nëse nuk duhet të mbajnë maska ​​në krahasim me shkollat ​​që mbajnë maska ​​nga dita e parë.

Maskat mund të parandalojnë shpërthimin e vatrave

Rregullat universale për mbajtjen e maskave janë të rëndësishme për shkollat, dhe ky studim thekson se maskat mund të zvogëlojnë përhapjen e coronavirusit dhe të parandalojnë shpërthimet në shkolla.

Një raport tjetër zbuloi se dy javë pas fillimit të klasave, numri mesatar i rasteve të COVID-it pediatrik ishte më i ulët në rrethet ku mbajtja e maskës ishte e detyrueshme në shkolla (16.32 raste për 100.000/ditë) në krahasim me rrethet ku bartja e maskës nuk ishte e detyrueshme (34.85 raste për 100.000/ditë). Këto të dhëna tregojnë se si masa të caktuara mund të zvogëlojnë barrën e sistemit shëndetësor.

Check Also

Në Durrës shkelet urdhëri i Ministrisë së Shëndetësisë/ Studentët e pavaksinuar futen në auditorë!

Studentët e universitetit “Aleksandër Moisiu” Durrës, i janë rikthyer auditoreve mëngjesin e sotëm. Këtë vit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − fourteen =