Home / Aktualitet / Pse nuk pyeten vlonjatët për projektet e Vlorës?!

Pse nuk pyeten vlonjatët për projektet e Vlorës?!

 

Ergys ALUSHI-

Është e lehtë t’u bësh “like” e “share” statuseve të kryeministrit.
Sidomos kur ato janë për Vlorën, për projektet, investimet, zhvillimet!
Edhe unë kam shumë dëshirë.
Edhe mua më pëlqen e bukura, projekti, investimet, zhvillimet!
E bukura sipas shijeve të mia, të gjithsecilit, sepse e bukura është relative!

Por, ndryshe nga ju që bëni kaq lehtë “like” e “share”, unë dua të Pyetem!

Po, po, dua të Pyetem për qytetin tim.

Si një qytetar i tij, si pagues i rregullt detyrimesh karshi shtetit, si një gazetar, kontribues modest, si një vlonjat që ka vendosur të jetojë në Vlorë!

Por, nuk më pyet njeri për Vlorën, për projektet që po e ndryshojnë qytetin e të gjithëve ne!

Por, nuk është se nuk jam pyetur vetëm unë.
A është pyetur Bashkia?
A është pyetur Zyra e Urbanistikës?
A janë pyetur Arkitektët e Vlorës?
Po Ndërtuesit?
Shoqatat Mjedisore?
Shoqatat Turistike?
Inxhinierët?
Historianët?
Qytetarët?
Të rinjtë?

Druaj se nuk i kanë pyetur!
Askënd, nuk e kanë pyetur për qytetin e tyre.
Për Bulevardin!
Për bregun shkëmbor të Ujit të Ftohtë!
Për Skelën!
Për Portin e qytetit (Skelë e parë në Evropë!
Për Akademinë e Marinës!
Për Sheshin e Flamurit!
Për 4 Topat!

Pse nuk na pyesin?
Ashtu si na pyesin kur na kerkojnë votën!
Pse gjithçka vjen nga Tirana?
A nuk ka Vlora njerëz të aftë për të projektuar e ndërtuar qytetin?
Pse kjo arrogancë për të projektuar e ndertuar qytetin vetëm sipas shijeve të kryeministrit?!

Shumë faleminderit kryeministrit që gjen fonde për projekte e investime për Vlorën, por kjo nuk do të thotë të vendos gjithçka vetëm ai për qytetin!

Çfarë do të ndodh me Sheshin e Flamurit?
Ai shesh është krenaria jonë si vlonjatë!
Është identiteti ynë!
Amaneti i Ismail Qemalit dhe vlonjatëve të tjerë!
Ç’është ai Terminal?
Pse hiqen 4 Topat, një histori më shumë se 80 vjeçare, një nga simbolikat e qytetit?!
Kush janë këta që vendosin për simbolet e qytetit, kush duhet e kush nuk duhet?!

Kemi të drejtë të pyesim dhe unë i ftoj të gjithë vlonjatët që të pyesin d të kërkojnë të pyeten e vendosin për Vlorën.

Të pyesësh e të të pyesin për qytetin tënd është qytetari, është dinjitet, është demokraci.

Nuk ka lidhje me vendin e punës sot dhe lehtësinë për “like” e “share”, por ka të bëjë me qytetin nesër, me memorien, nostalgjitë!

Sepse:

në një numer të gazetes “Zëri i Vlorës”, të vitit 1988, lexova: “…hoteli në sheshin e flamurit është dhuratë e Partisë për Vlorën heroike…”

në të vertet hoteli që filloi të ndertohej në ato vite ishte shenja më tipike e sundimit të pushtetit mbi mendimin shkencor të specialistëve.

uroj që projekti i Sheshit të Flamurit dhe projektet e tjera, të mos jenë produkte të sundimit të pushtetit të Njëshit!

historia vazhdon…

Check Also

Anëtari i Organit Kolegjial në AIDSSh, kandidat për deputet. A do ta respektojë ligjin?

Nga Gentiana Mara SULA- Z. Marenglen Kasmi ka informuar sot zyrtarisht qe eshte perzgjedhur per …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 2 =