Home / Kryesore / Pse nuk duhet t’i përdorim telefonat si një “alarm zgjimi”

Pse nuk duhet t’i përdorim telefonat si një “alarm zgjimi”

Telefonat janë bërë një pjesë e pandashme e jetës tonë. Ne i përdorim ato për kaq  shumë detyra , si aplikimi për një punë, kërkimi i informacionit ose gjetja e një vendi të ri për të jetuar. Në fakt, duket sikurbota të përmbyset plotësisht nëse i thyejmë aksidentalisht. Dhe vendosja e një alarmi është një gjë e zakontë që gati të gjithë e bëjnë në telefonin e tyre, megjithatë, ka disa gjëra vërtet të këqija që mund të ndodhin nëse e bëni këtë.

Gjumi

Qëndrimi deri në orët e vona të natës në rrjetet sociale është një ndikues shumë i madh në gjumin e parehatshëm.

Sidoqoftë, jo vetëm që kjo do të shkurtojë sasinë e kohës që fle, por drita blu e telefonit mund të ndikojë në cilësinë e përgjumjeve të tua dhe të çojë në çrregullime.

Mund të shkatërrojë rutinën e mëngjesit

Përsëri, sapo të kemi një telefon në duart tona, ne fillojmë automatikisht të kontrollojmë postat elektronike dhe mesazhet. Dhe kjo, natyrisht, kërkon shumë më shumë kohë sesa e planifikove fillimisht, duke të lënë të nxitosh nëpër procedura rutinore që janë me të vërtetë të rëndësishme për ta mbajtur veten në orar dhe në formë të mirë.

Vështirësi me dëgjimin

Meqenëse nuk është aq i zhurmshëm sa një alarm i vërtetë, lehtë mund të humbni unazën e tij. Për më tepër, ne të gjithë jemi mësuar me tingujt që telefonat tanë prodhojnë gjatë ditës, kështu që mund të jetë joefektive si  një alarm i vërtetë për të na zgjuar nga një gjumë i thellë.

Bateri e mbaruar

Alarmet në celularët nuk do të funksionojnë kur bateria është e zbrazët, kështu që nëse nuk doni të vonoheni për diçka të rëndësishme, më mirë të përdorni një alarm të vërtetë. Edhe nëse gjithmonë bëni më të mirën për ta mbajtur atë të ngarkuar, mund të mos e vini re që bateria juaj po zvogëlohet para se të shkoni për të fjetur./CNA.al

Check Also

Vlora sërish në “lupën” e kontrolleve, FSHN dhe Policia zbarkojnë në qytetin bregdetar

Prej disa ditësh në qytetin e Vlorës, vijojnë kontrolle në rrugët kryesore. Policia e Vlorës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + eighteen =