Home / Sociale / Proçesionarja, tmerri i pyjeve të pishës!

Proçesionarja, tmerri i pyjeve të pishës!

Nga Ndue DEDAJ-

Proçesionarja, tmerri i pyjeve të pishës, nuk e beson zezonën e saj nëse nuk e sheh me sytë e tu, siç e pamë ne dje në në Selitë Mirditë) sa kalon Qafë Pllumthin dhe ish – karrierën e dikurshme të minierës së Kurbneshit. Të tjerat i dinë specialistët, por unë pashë se ajo është po aq shkatërrimtare sa flakët e zjarreve, gjithashtu vizitorë të pyjeve në verë. U ndodhën dhe me banorë të atyre anëve dhe shqetësimi ishte i madh. Thuajse ka humbur shpresa se Pisha e zezë, mbretëresha e këtyre bjeshkëve do të shpëtohet. I bën thirrje qeverisë, pushtetit vendor, Akademisë së Shkencave, donatorëve, mediave, të gjithëve, të gjendet një zgjidhje, pasi përndryshe nuk do ta kemi më këtë pasuri kombëtare, me po aq vlerë sa dhe mineralet që kjo nëntokë ka dhënë për më shumë se një gjysmë shekulli.

May be an image of nature and tree

May be an image of nature and tree

May be an image of nature and tree

May be an image of nature and tree

Check Also

Shqipëria del nga harta e kuqe e Covid në botë

Shqipëria del nga zona e kuqe e Covid në hartën botërore për situatën e pandemisë. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + nine =