Home / Aktualitet / Problemet e çifteve në “epokën e internetit”

Problemet e çifteve në “epokën e internetit”

Të gjesh dikë të veçantë nuk është dhe nuk ka qenë kurrë një gjë e lehtë. Por është edhe më stresuese për të dashuruarit e sotëm të cilët, përveç problemeve ‘tradicionale në një lidhje, përballen me një mori sfidash të reja që rezultojnë në marrëdhëniesh zhgënjyese. Të jetosh në epokën e internetit dhe mediave sociale nuk është aq elehtë sa jemi mësuar ta mendojmë.

1. Kaloni shumë kohë së bashku

Kalimi i kohës së bashku nuk është e njëjta gjë si vendosja e dikujt në qendër të universit tuaj dhe harrimi i nevojave tuaja. Por mesazhet e vazhdueshme dhe frika për mos të humbur vëmendjen e partnerit, e bëjnë të lehtë krijimin e tendosjes në marrëdhënie.

Zakonisht është koha për t’i dhënë njëri-tjetrit më shumë hapësirë â??â??kur irritohemi me partnerin tonë pa ndonjë arsye dhe fillojmë të ndjehemi të mërzitur.

2. Keqkuptimet në mesazhe

Disa gjëra nuk ndryshojnë kurrë: ne e marrim informacionin më të rëndësishëm përmes komunikimit joverbal – tonin dhe gjuhën e trupit. Por, falë telefonave inteligjentë, njerëzit kalojnë shumë kohë duke u përpjekur të interpretojnë qëllimet e njëri-tjetrit me një emoji të vetëm ose me një përgjigje me një fjalë.

Kur ka nevojë për të folur për çështje të rënda, dërgimi i mesazheve mund të sjellë keqkuptime dhe nuk arrihet qëllimi i komunikimit.

3. Ankthi nëse kemi ose jo partnerin ‘e duhur’

Platformat e ndryshme në internet, e bëjnë të vështirë të mos mendosh për qindra marrëdhënie të mundshme që mund të të presin atje. Kjo krijon dyshim për një partner aktual (që mund të jetë mjaft i mirë) dhe na bën të pyesim veten nëse kemi bërë zgjedhjen e duhur dhe a nuk do të ishte më mirë të vazhdojmë të kërkojmë “të duhurin”.

4. Përfshirja e të afërmve

Problemet me aftësitë e vendimmarrjes i bëjnë njerëzit të dëshirojnë të kërkojnë këshilla nga të afërmit e tyre shumë shpesh, kështu që ata bëhen lehtësisht një pjesë e madhe e jetës së një çifti dhe fitojnë shumë ‘autoritet’ në marrëdhënie.

Eshtë e rëndësishme të mbani mend se prindërit dhe miqtë nuk do t’i njohin kurrë partnerët tanë më mirë se ne.

5. Ekspozimi i marrëdhënies në mediat sociale

Përdoruesit e mediave sociale tentojnë të ekzagjerojnë postimet e tyre dhe të përpiqen të paraqesin marrëdhëniet e tyre në anën më të mirë të mundshme. Por kjo  na ndikon –  pasi ne kemi pritje joreale për jetën tonë dhe vazhdojmë të ngarkojmë fotografi të momenteve më të rëndësishme për t’i parë qindra njerëz, gjë që vret intimitetin.

Kur ndiheni ziliqar për jetën e njerëzve të tjerë, është më mirë të mbani mend se çdo marrëdhënie është unike në mënyrën e vet. Dhe kurrë nuk e dimë se çfarë fshihet në prapaskenat e historive të tjera të dashurisë.

6. Nevoja për të qenë të përsosur

Mediat sociale janë fajtore për pikëpamjet tona të ekzagjeruara të dashurisë dhe imazhet e shtrembëruara të vetvetes. Njerëzit vazhdojnë të mendojnë se fillimi i çdo marrëdhënie ia vlen vetëm në raste që nuk janë asgjë më pak se fjala ‘perfekte’.

7. Bisedat për ish-partnerët

Askush nuk dëshiron të dëgjojë vazhdimisht për ish-ët e një partneri, por prapëseprapë ata zënë shumë hapësirë â??â??në jetën tonë. Mund të jetë e vështirë të mos hasësh aksidentalisht në profilin e një ish-partneri dhe të mos kujtosh marrëdhënien t e mëparshme. Kështu që çiftet mund ta gjejnë veten duke diskutuar vazhdimisht për ish-at e tyre.

Check Also

Brenda burgut ku po mbahet ish-polici që vrau George Floyd

Ish-polici që vrau George Floyd po mbahet në një burg të sigurisë së lartë, ndërkohë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 15 =