Home / Aktualitet / Poetja e njohur Zhuljana Jorganxhi një poezi të ndjerë për heroin

Poetja e njohur Zhuljana Jorganxhi një poezi të ndjerë për heroin

U çove në mëngjes ,
për të shkuar në punë,
nuk e di ç’përshëndetje i dhe gruas, prindërve,
a përkëdhele djalin tënd buzëqumësht,
ndoshta e le në gjumë…

Atë mëngjes nuk mendove se do të ish i fundit…
Vrapove pa menduar vehten,
mes flakës dhe tymit.
Shpëtove kaq jetë!

O bir i bukur i këtij vendi, Hero, o trim!
Kush do t’ia ndalë lotët për ty ,
Nënës, Babës, nuses,
djalit jetim?!
Rende drejt jetës, jo pas parasë
Heroi i bukur, Ëngjëll i Parajsës!

Check Also

Vrasja e Mehmet Qemës nxjerr në dritë krime të tjera/ Çfarë zbuloi Policia në magazinën e viktimës

Disa ditë pas vrasjes së 27 vjeçarit Mehmet Qema në zonën e 5 majit në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 16 =