Home / Bota / Përse disa shtete e kanë përballuar më mirë pandeminë?

Përse disa shtete e kanë përballuar më mirë pandeminë?

Covid-19 është një krizë globale që ka marrë jetën e më shumë se 2 milionë njerëzve në të gjithë botën, ku disa vende e kanë përballuar këtë krizë shumë më mirë se të tjerat. Një studimi i ri tregon se kulturat që nxisin një respekt më të madh ndaj normave shoqërore dhe kanë masat më të ashpra disiplinore, kanë shumë më tepër kontroll mbi infeksionin e koronavirusit.

Që prej tetorit të vitit 2020, ato kombe që shënuan pikët më të larta në nivelet e “lirshmërisë” kulturore raportuan gati 5 herë më shumë raste me Covid-19, dhe gati 9 herë më shumë të vdekur. Kjo ishte e vërtetë edhe kur krahasohej me demografinë, faktorët gjeopolitikë, emigrimin, shkallën e vaksinimit, përvojën me SARS, klimën etj./Revista Class

Check Also

Habit fizikanti i njohur me deklaratën: Në tetor do të takojmë alienët

Shënojeni në axhenden tuaj: “Tetor 2021 do jetë takimi me alienët”. Nuk do të jetë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + seven =