Home / Aktualitet / Përmbytjet në Shkodër/ 4 mijë e 655 hektarë tokë nën ujë

Përmbytjet në Shkodër/ 4 mijë e 655 hektarë tokë nën ujë

Bashkia e Shkodrës ka dhënë informacion zyrtar për datën 8 shkurt lidhur me përmbytjet në territorin e saj.

Sipas informacioneve, një sipërfaqe totale perj 3 mijë e 655 hektarë toke është përmbytur. Nga ana tjetër Oboti mbetet i izoluar nga uji, pasi rruga nuk përshkohet as me mjete të larta ndërsa në oborre uji shkon deri në 1 metër.

Ndërkohë rruga që lidh fshatrat Shirq- Darrgjat është e bllokuar, ndërsa në zonën e quajtur ”Këneta e Dajçit” janë 121 shtëpi në ujë, ndërsa në disa toka bujqësore niveli i ujit arrin deri në 2 metra.

Postimi i plotë i Bashkisë Shkodër në Facebook:

Situata e përmbytjeve në territorin e Bashkisë Shkodër, datë 08.02.2021, paradite

Nga monitorimi periodik në terren ditën e sotme datë 08.02.2021, paradite, situata e përmbytjeve në terren vazhdon të jetë si më poshtë:

 • Hidrometri në Dajç në orën 08.30, shënon kuotën 6.55 m.(Kuota max 6.30 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme, kemi rënie të nivelit të ujit me 5cm.
 • Hidrometri i Liqenit të Shkodrës në orën 08.30, shënon kuotën 8.73 m. (Kuota max 8.70 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme, kemi rënie të nivelit të ujit me 6 cm.
 • Hidrometri i lumit Drin në orën 08.30, shënon kuotën 7.10 m. (Kuota max 7.50 m). Në krahasim me raportimin e ditës së djeshme, kemi rritje të nivelit të ujit me 5 cm.

Bashkia Shkodër

Sipërfaqe totale e përmbytur 3655 Ha

 1. Tokë e pakultivuar 735 Ha
 2. Foragjere të dyta, jonxhe 2625 Ha
 3. Grurë 160 Ha
 4. Bimë Dekorative 92 Ha
 5. Pemtore 40 Ha
 6. Serra 3 Ha

Nj.A. Ana e Malit

 1. Rruga e Obotit është e pakalueshme me mjete të larta. Niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 120 cm.
 2. Në fshatin Obot ka prezencë uji në oborre 100cm.
 3. Ujësjellësi Oblika 1,si pasojë e përmbytjeve është jashtë funksionit.
 4. UKSH Vazhdon të furnizojë me ujë të pishëm banorët e fshatit Oblikë
 5. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 1250 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan, Oblikë, Velinaj, Shtuf.
 • Tokë e pakultivuar 220 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 940 Ha
 • Grurë 45 Ha
 • Pemtore 35 Ha
 • Bimë dekorative 7 Ha
 • Serra 3 Ha
 1. Shtëpi të përmbytura 2.
 2. Në disa toka bujqësore niveli i ujit arrin në 2 – 2.5m.
 3. Rrezikohet përmbytja e Ujësjellës Oblika 2.
 4. Ditën e djeshme janë shpërndarë për fshatin Obot 70 pako ushqimore, për 70 familje,të furnizuara nga Bashkia Shkodër.

Nj.A Dajç

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 1550 Ha, kryesisht në zonën e quajtur “Këneta e Dajçit” (fshatrat Mushan, Shirq, Suka-Dajç, Belaj, Rrushkull, Samrish i Ri, Darragjat, Pentar-zona fushore), nga të cilat:

 • Tokë e pakultivuar 310 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 1060 Ha
 • Grurë 95 Ha
 • Bimë dekorative 85 Ha
 1. Rruga që lidh fshatrat Shirq- Darrgjat është e bllokuar. Ka prezencë uji me mbi 100-130 cm
 2. 121 shtëpi kanë prezencë uji në oborre.
 3. Ka prezencë uji 20 cm në rrugen Belaj – Pentar.
 4. Në disa toka bujqësore niveli i ujit arrin në 2 m.

Nj.A.Velipojë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 100 Ha.Kryesisht fshatrat Baks i Ri, Luarz. Ças.

 • Tokë e pakultivuar 30 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 70 Ha

Nj. A. Guri i Zi

Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Mali i Vukatanit, fshati Ganjollë.

Nj.A.Bërdicë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 260 Ha, konkretisht në fshtrat Trush, Berdicë e Siperme, Berdice e Madhe.

Vazhdon gërryerja e tokës bujqësore nga lumi Drin në vendin e quajtur Harku i Bërdicës, fshati Bërdicë e Sipërme.

 • Të pakultivuara 40 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 200 Ha
 • Grurë 20 Ha

Nj.A. Rrethina

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 495 Ha, në fshatrat Zues (tokat në fushen e Oblikës), Shtoj i Vjeter, Shtoj i Ri dhe Dobraç

 • Tokë e pakultivuar 135 Ha
 • Foragjere të dyta, jonxhe 355 Ha
 • Pemtore 5 Ha

-Bashkia Shkodër në kushtet e ndodhura, në referencë të Ligjit Nr.45/2019 “Për Mbrojtjen Civile ”, kërkon shpalljen e gjendjes së fatkeqësisë natyrore, për Nj.A. Ana e Malit dhe Dajç.

-Kërkohet që nga Drejtoria e Ujitjes dhe Kullimit Lezhë të ndërhyet për marrjen e masave për pastrimin e “Përroit të kufirit” Muriqan në Nj.A Ana e Malit.

-Kërkohet mbështetje me bazë ushqimore për gjënë e gjallë ( koncentrat) për NJ.A. Ana e Malit , Dajç dhe Rrethina për një sasi 500 ton.

Check Also

Mutacionet e Covid-19 e bëjnë shqetësuese situatën në Greqi, rritet numri i të moshave të reja në spitale

Është shtuar ankthi nga koronavirusi në Greqi, pas numrit gjithnjë në rritje të të rinjve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − seven =