Home / Aktualitet / Paskemi gabuar gjithë këto kohë! Vaji i lulediellit ose i misrit nuk është i mirë për të gatuar

Paskemi gabuar gjithë këto kohë! Vaji i lulediellit ose i misrit nuk është i mirë për të gatuar

Vaji i gatimit është një element kryesor në shumicën e kuzhinave. Ka vajra të njohur ulliri, kokosi, misri, vaji i kungullit dhe farave të kungullit. Ato shërbejnë të gjitha për të mbrojtur tiganët dhe për të ndihmuar në gatimin e ushqimit tonë, por përfitimet shëndetësore dhe burimi i përbërësve midis llojeve të ndryshme të vajit mund të ndryshojnë shumë.

Pra, cili vaj është i përshtatshëm për ju? Kjo varet kryesisht nga ajo që gatuani dhe nga sa jeni të ndërgjegjshëm për shëndetin. Por nëse mund të këshillojmë që të qëndroni larg njërit, do të ishte vaji vegjetal. Sipas Healthline, ‘vaji vegjetal’ është një term që mbulon çdo vaj që rrjedh nga burimet bimore dhe shpesh është një përzierje e llojeve të ndryshme të vajrave. Kështu që kjo do të thotë se shëndeti i vajit varet nga ajo bimë nga e cila është marrë vaji.

Lisa Howard, autore e Librit të Madh të Vajrave të Gatimit të Shëndetshëm,  shpjegon për “Time”, “Vaji i perimeve është i garantuar të përpunohet shumë.”

Vaji i cili vjen nga perimet mund të gjendet në produkte të ndryshme. Pra, nëse burimi i vajit është maskuar nga termi përgjithësues ‘vaj vegjetal’, atëherë ka më pak të ngjarë të kemi një përmbledhje të llojeve të yndyrnave që hamë./Revista Living

Check Also

Këshillat që duhet të dini nëse po kaloni një ditë të keqe

Nuk ka lumturi të përhershme, por ka një rrugëtim drejt saj që mund të jetë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − thirteen =