Home / Kuriozitete / Pamjet spektakolare të species “fantazmë” në thellësitë e detit

Pamjet spektakolare të species “fantazmë” në thellësitë e detit

Në nëntor të vitit 2021, studiuesit e MBARI-t konstatuan këtë “pelte” gjigante (Stygiomedusa gigantea) përmes “ROV Doc Ricketts” në thellësinë 990 metra në Gjirin e Montereit.

“Kapelja” e kësaj specie të thellësive është më shumë se një metër e gjerë dhe është e pajisur me katër zgjatime në formë goje që mund të rriten më shumë se 10 metra gjatësi.

Pajisjet ROV të MBARI-t kanë regjistruar mijëra zhytje në thellësi, megjithatë kjo specie spektakolare është parë vetëm nëntë herë.

 

Check Also

Sa vjeç mbushi dje njeriu më i vjetër në botë

Personi më i vjetër në botë ka festuar ditëlindjen e 119-të në Japoni, duke deklaruar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − five =