Home / Bota / OBSH rekomandon vaksinën Johnson & Johnson edhe në vende ku qarkullojnë mutacione

OBSH rekomandon vaksinën Johnson & Johnson edhe në vende ku qarkullojnë mutacione

Organizatës Botërore e Shëndetësisë ka rekomanduar për përdorim edhe në vendet ku qarkullojnë varainte të reja të virusit vaksinën Johnson & Johnson.

“Në vendet ku përhapja e llojeve është e lartë dhe në vendet ku tani kemi informacion mbi përdorimin e kësaj vaksine për të kontrolluar Covid-19 të shkaktuar nga këto lloje të virusit, ne rekomandojmë përdorimin e saj”, tha Alessandro Craivoto, kryetari i ekipit të ekspertëve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, i cili u takua për të gjykuar efektivitetin dhe sigurinë e vaksinës të zhvilluar nga kompania farmaceutike amerikane Johnson & Johnson.

Pritet që ekipi i ekspertëve të OBSH-së të dalë me një vendim për vaksinën AstraZeneca, për të sqaruar çështjet që vijnë nga vendimi i vendeve evropiane për të ndërprerë vaksinën./BoldNews

Check Also

Sondazhi i IDN/ Policia e Shtetit është e korruptuar

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim publikon intervistat me publikun: Policia e Shtetit është e politizuar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − six =