Home / Art / Njihuni me artistin shqiptar që ka hapur ekspozitën personale në Francë

Njihuni me artistin shqiptar që ka hapur ekspozitën personale në Francë

Artisti i mirënjohur shqiptar me qëndrim në Milano, Adrian Paci, prezantohet me ekspozitë personale në “Musée d’art contemporain de Montréal”, Francë.

Ekspozita “The Column” është e hapur për publikun francez në datën 18 Korrik dhe do të qendrojë e hapur deri më 6 Gusht 2020.

Kjo ekspozitë është experienca dhe përvoja e artistit dhe e atyre që janë afër tij. Adrian Paci nëpërmjet artit të tij vë në dyshim çështje sociale dhe politike.

Referuar traditës së artit të tregimit, kjo ekspozitë ofron një pasqyrim të historisë kolektive, identitetit, komunitetit, në një kontekst të mërgimit dhe migracionit.

Disa nga veprat e tij adresojnë gjithashtu rolin dhe statusin e artistit në shoqëri.

Pasi ka dëgjuar mundësinë e krijimit të një skulpture mermeri në një “anije fabrike” duke u larguar nga Kina në Evropë, Paci vendos për të kapur pamjet magjepsëse të këtij udhëtimi detar gjatë së cilës pesë zejtarë kinezë janë të zënë.

Për të gdhendur një bllok mermeri, për të shndërruar lëndën e parë në një kolonë klasike romake.

Check Also

“Na mbive në sy o Tirkë”, aktori shqiptar merr një pension për të ardhur keq

Sotiraq Bratko është një ndër aktorët e shquar shqiptarë, i cili ka luajtur me qindra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − 2 =