Home / Kryesore / NJË VEGIM RILIND PREJ HIRIT …

NJË VEGIM RILIND PREJ HIRIT …

Kishte plasur cipë e dimrit që shkrin deborën,
mbushur me gëzim vezullues e kundërmim mali,
dhe një vegim – shpuzarak rilind prej hirit.
Një vegim i krijuar nga flaka dhe zjarri,
lëkurënxirë nga diejt e detit të egër.
Asnjë zjarr s’mund ta djegë se ështe zjarri vetë,
më pak i vërtetë se kujtimet e mia.
E putha dhuratën e vegimit,
më mbeti në gojë shija e jamballit,
gjersa kënduan gjelat e mëngjesit.
A s’është dashuria që e bën shiun të bjerrë…?

Check Also

“La Niña”, fenomeni mbi Oqeanin Paqësorë që do të ndryshojë motin, ja çfarë paralajmërojnë meteorologët

Një ngjarje e moderuar deri në e fortë e motit, e quajtur “La Niña” është …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + eleven =