Home / Opinion / Një qiri për Agim Krajkën

Një qiri për Agim Krajkën

Nga Sadik BEJKO –

Një lajm i hidhur. U nda nga kjo jetë Agim Krajka.
Vdekja e Krajkës sjell fundin e një epoke për muzikën e lehtë shqiptare, mbyll perden e një trashëgimie muzikore më se gjysmëshekullore që u ngrit nga hiçi, kulmoi dhe bie në fashë, tani me ikjen përgjithmonë të Krajkës.

Ndez një qiri për shpirtin e tij.
Ishte një talent që i vuri vulën gjithë periudhës kohore kur jetoi. Qe i pëlqyer dhe i adhuruar nga të rinjtë e kohës së tij. Nga këngëtarët. Në fondin e artë të muzikës së lehtë shqiptare kanë zënë vend përjetësisht një dyzinë nga meloditë e krijuara prej tij. Ishte virtuoz në fizarmonikë. Ishte një drejtues artistik (realisht) i orkestrës dhe jo vetëm i saj, i gjithë atij formacioni të quajtur Ansambli i Këngëve dhe i valleve.
Ngushëllime muzikantëve nga brezi i Krajkës. Ata humbën një korife.
Ngushëlloj familjen, miqtë.

Check Also

Patronazhisti, tërë jetën nën përgjim!

Nga Sadik BEJKO- Janar i vitit 1974. Jo vetëm punën, karrierën time, (këto po se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 11 =