Home / Histori / Një lajm me rëndësi për ata që interesohen për historinë

Një lajm me rëndësi për ata që interesohen për historinë

Enver Robelli/

Profesori Oliver Jens Schmitt m’u lut të publikoj linkun, ku mund të shkarkohen falas (!) raportet e konsujve austro-hungarezë nga Prizreni, Mitrovica dhe Shkupi mes viteve 1870-1914. Ky është linku:
https://austriaca.at/9783700182085

Gjatë javëve të shkuara kam bërë një përzgjedhje të këtyre raporteve dhe shumë lexues më kanë pyetur se si mund të gjenden këto raport. Natyrisht raportet mund të porositen edhe si libra (5 vëllime). Porosia mund të bëhet në këtë link:

https://verlag.oeaw.ac.at/politik-gesellschaft-vilayet-kosovo-serbisch-beherrschten-kosovo?fbclid=IwAR0QVeTL80vavbtMCiv_adQwWwBYhFs3SdBbZGp7bfWfY2D6ydwpOYlIodw

Check Also

Vlora sërish në “lupën” e kontrolleve, FSHN dhe Policia zbarkojnë në qytetin bregdetar

Prej disa ditësh në qytetin e Vlorës, vijojnë kontrolle në rrugët kryesore. Policia e Vlorës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − thirteen =