Home / Art / Nëse do të kënaqeshim vetëm me gjërat e nevojshme, civilizimi do të shkatërrohej menjëherë

Nëse do të kënaqeshim vetëm me gjërat e nevojshme, civilizimi do të shkatërrohej menjëherë

Çdo nevojë, e cila na shtyn drejt sipërfaqes së jetës për të nxjerrë në pah thellësinë e saj, i jep vlerë asaj që nuk ka, asaj që nuk mund të ketë kurrë vlerë. Civilizimi, me të gjithë armaturën e tij, bazohet tek prirja jonë kundrejt joreales dhe të pavlefshmes.

Nëse do binim dakord të reduktonim nevojat tona, dhe të kënaqeshim vetëm me gjërat e nevojshme, civilizimi do të shkatërrohej menjëherë.

Për këtë arsye, për të zgjatur ekzistencën, kërkohet që të krijohen për ne nevoja të reja, të pambarimta, pasi praktika e përgjithësuar e atraksisë (gjendje qetësie) do të përfshinte pasoja shumë më të rënda për civilizimin sesa një luftë shkatërrimtare.

Emil Cioran

Check Also

E kritikuan për peshën, Rozana Radi reagon e revoltuar: Po zgjidhni burra që iu duan vetëm për shalë

Artistja e njohur dhe shumë e dashur për publikun, Rozana Radi, së fundmi në një …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − one =