Home / Stili i jetes / Nëse bën këto 5 gjëra për fëmijën tënd, do të rritet dhe bëhet i suksesshëm

Nëse bën këto 5 gjëra për fëmijën tënd, do të rritet dhe bëhet i suksesshëm

1. Mësojini fëmijët të jenë të përgjegjshëm brenda dhe jashtë shtëpisë
Eshtë shumë e rëndësishme që fëmijët të kuptojnë përgjegjësinë që në moshë të re. Sigurisht, ne nuk duhet t’i ngarkojmë ata me gjëra me të cilat nuk kanë pjekuri për t’u marrë, por t’i mësosh të kujdesen për gjërat e tyre brenda dhe jashtë shtëpisë është një mënyrë që ata të kuptojnë se të gjithë duhet të ndihmojnë veten e tyre dhe se bota nuk rrotullohet rreth tyre.
Eshtë e mundur që ky zakon i bën ata më të prirur për kolektivitet dhe më pak egoistë.
2. Inkurajoni marrëdhënie shoqërore të përgjegjshme dhe të shëndetshme
Përmes marrëdhënieve me njerëzit përreth nesh, ne mësojmë shumë gjëra dhe, pak nga pak, formojmë personalitetet tona dhe zbulojmë se çfarë duam me të vërtetë nga jeta.
Eshtë e rëndësishme që fëmijët të kenë marrëdhënie të shëndetshme dhe të kontrolluara siç duhet, në mënyrë që ata të mësojnë ndjeshmërinë, shoqërinë dhe gjithashtu të dinë të bëjnë dallimin midis njerëzve me qëllime të mira dhe atyre me qëllime djallëzore, duke vendosur kufij dhe gradualisht duke zbuluar se si funksionon bota. Kjo i bën ata më të përgatitur për të ardhmen.
3. Zhvilloni një marrëdhënie dashurie, durimi dhe tolerance me fëmijët
Në vitet e para të jetës, është koha kur formohen personalitetet e fëmijëve dhe vendosen marrëdhëniet e tyre, veçanërisht me prindërit e tyre, që ata luajnë një rol shumë të rëndësishëm për atë se kush do të bëhen.
Dashuria, durimi, toleranca dhe mençuria kur i udhëzoni ata do të bëjnë shumë ndryshim në të ardhmen e tyre, duke i bërë ata të sigurt, të guximshëm dhe të vetëdijshëm se janë në gjendje të marrin atë që duan. Puna në kontrollin e sjelljes dhe anës psikologjike gjithashtu ruan shëndetin tuaj mendor dhe emocional.
4. Vlerësoni arritjet tuaja kundër dështimeve tuaja
Një fëmijë, i cili kujtohet vazhdimisht për të metat e veta, nuk do të ketë motivim për të mësuar dhe zhvilluar potencialin e vet.
Por ata që rriten në një mjedis pozitiv, ku gjithmonë festohen fitoret e tyre, do të përpiqen të bëjnë më mirë çdo ditë dhe të arrijnë qëllime të reja. Fëmijët meritojnë inkurajimin tonë dhe kur e marrin atë, nuk ka kufij për atë që mund të arrijnë.
5. Lejojini të marrin vendimet e tyre
Sigurisht, ne nuk do të japim kontrollin e plotë të jetës së fëmijëve tanë në duart e tyre gjatë fëmijërisë, por është e rëndësishme t’i lejojmë ata të marrin disa vendime për veten e tyre, në mënyrë që ata të mos varen plotësisht nga ne dhe të dinë se si të sillen me vërtetësi në marrëdhëniet e tyre.
Fëmijët që mësojnë të mendojnë vetë kanë mundësi të mëdha për të ndërtuar suksesin e tyre në një mënyrë të ndershme dhe të fuqishme, pa hequr dorë kurrë nga ata që janë në të vërtetë.

Check Also

Dieta me vezë të ziera që ju ndihmon të humbni 7 kg në vetëm 14 ditë

Dhjetëvjeçarin e fundit kemi dëgjuar të flitet shumë për dietat. Është një term i përdorur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − eleven =