Home / Opinion / Në Shqipëri edhe fiskultura ka dalë universitet!!!!

Në Shqipëri edhe fiskultura ka dalë universitet!!!!

Gezim Basha

Vështirë ta marrësh me mend shkakun e coptimit të Universitetit të Tiranës në kaq shumë mini-universitete! Duket si një lloj Haxhi-qamil-izmi akademik; të gjithë duan tapinë për domenin e tyre. Universitetet e mëdha publike, kudo në botë, funksionojne si një rjet kolegjesh dhe shkollash; nuk mund te kuptohet nje Universitet i madh publik, pa shkollen e tij të mjekësisë, qendrën e tij spitalore, kolegjin e shkencave të natyrës, drejtësisë, arteve të bukura, etj. Struktura ndikon direkt në renditjen boterore të universitetit. Në Shqiperi edhe fizkultura ka dalë si mini-universitet më vete, quhet Universiteti i Sporteve, me shume mundesi i vetmi ‘universitet publik në Europë per sportet. Ec e përmendja vetes titullin doktor kur në Shqiperi këtë titull e mban dhe Armando Duka si Doctor Honoris Causa i Universitetit të Sporteve!

Check Also

Një përmendore, disa dekorata, këngë kafehanesh

Nga Enver ROBELLI – Një përmendore, disa dekorata, këngë kafehanesh: kështu u prit shkrimtari serbomadh …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 2 =