Home / Bota / Mutacionet e reja të Covid-19, Angela Merkel bën paralajmërimin e fortë
German Chancellor Angela Merkel arrives for the weekly cabinet meeting in Berlin, Germany, Wednesday, Feb. 10, 2021. (AP Photo/Michael Sohn, pool)

Mutacionet e reja të Covid-19, Angela Merkel bën paralajmërimin e fortë

Kancelarja Angela Merkel, ka paralajmëruar se mutacionet e Covid-19 mund të shkaktojnë një valë të tretë të pandemisë. Merkel ka thënë se është e nevojshme të zgjatej bllokimi i vendit deri në 7 Mars, pasi variantet e reja të virusit mund të çojnë në një valë të tretë më të rrezikshme të pandemisë. Gjithashtu, ajo ka argumentuar se duhet të dëgjohen ekspertët, duke mos dyshuar në fjalën e tyre se mutacionet përhapjen më shpejt se virusi.

“Mutacione e reja të Covid-19 parë për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar, Afrikën e Jugut dhe Brazil janë më agresive dhe më të rrezikshme.  Jo të gjitha studimet janë përfunduar ende, por do të këshilloheshim mirë të dëgjonim atë që na thonë kaq shumë ekspertë si në Gjermani dhe jashtë saj.  Ne nuk duhet të dyshojmë kur ata shpjegojnë se të tre këto mutacione janë dukshëm më agresive, më të transmetueshme, më infektive sesa virusi origjinal. Dhe siç është gjithmonë rasti i virusit, për shkak të vetive të tyre, këto mutacione herët a vonë do të bëhen llojet mbizotëruese “, tha ajo.

Po ashtu Merkel, ka vënë në dukje se aktualisht varianti i Mbretërisë së Bashkuar është më i përhapur në Gjermani sesa dy variantet e tjera, por nuk është bërë lloji dominues falë masave të rrepta të marra nga qeveria.

Check Also

Pedagogia e Universitetit “Ismail Qemali” të Vlorës, denoncon ryshfetin dhënë kandidates për deputete të PS

Pedagogia e Universitetit “Ismail Qemali” të Vlorës, denoncon ryshfetin dhënë kandidates për deputete të PS …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − two =