Home / Ekonomi / Mungesa e tregut po penalizon prodhimin e mbarë bujqesor

Mungesa e tregut po penalizon prodhimin e mbarë bujqesor

Ky sezon ka qenë i mbarë për prodhimet bujqësore, për shkak të reshjeve dhe motit favorizues në pranverë, por rënia e konsumit prej goditjes së pandemisë po cenon rëndë fitimet e fermave, të cilat këto ditë po shesin nën kosto. Keshtu konstaton revista Monitor, sipas te ciles: ” Gjysma e fermave shqiptare fitojnë vetëm 500 euro për person në vit, kur të ardhurat që sigurojnë mbijetesën duhet të jenë të paktën5000 euro në vit për dy punonjës. Prodhuesit, përpunuesit dhe eksportuesit thonë se bujqësia shqiptare vuan pasojat e mungesës së orientimit, informacionit për tregjet dhe mungesën e subvencioneve. I vetmi avantazh konkurrues, dalja në treg me prodhime një muaj para rajonit”.

Check Also

Vlora sërish në “lupën” e kontrolleve, FSHN dhe Policia zbarkojnë në qytetin bregdetar

Prej disa ditësh në qytetin e Vlorës, vijojnë kontrolle në rrugët kryesore. Policia e Vlorës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − 5 =