Home / Aktualitet / Mësim në kohë pandemie/Ministrja nxjerr videon, si do hyjnë e dalin nxënësit nga shkolla

Mësim në kohë pandemie/Ministrja nxjerr videon, si do hyjnë e dalin nxënësit nga shkolla

Teksa ndajne pak dite nga nisja e vitit shkollor, shoqeruar me shume ankth per prinderit, nxenesit e mesuesit, lidhur me mbarevajtjen e gjithe procesit dhe garancine per shendet ne kushtet e pandemise, ministrja e Arsimit, Besa Shahini ka publikuar një video sensibilizuese mbi mënyrën e hyrjes dhe daljes në ambientet e shkollës.

“Hyrja dhe dalja nga shkolla, VETËM sipas rregullave të distancimit social e fizik, të përcaktuara qartë nga Instituti i Shëndetit Publik”, shkruan Shahini.

Nxënësit do të paraqiten në shkollë duke respektuar me përpikëri orarin e komunikuar nga mësuesi kujdestar i tyre. Ndërkohë, gjatë momentit të hyrjes në shkollë, nxënësit do të vendosen në radhë një nga një, me largësi 2 metra, teksa personi përgjegjës i stafit të shkollës do të realizojë matjen e temperaturës më termometër digjital, do të sprucojë duart me alkool ose dezinfektantë etj.

Edhe dalja nga ambientet e shkollës do të bëhet sipas rregullave të distancimit social dhe fizik, nën mbikëqyrjen e mësuesve kujdestarë dhe punonjësve të tjerë të shkollës.

Check Also

Aksidentoi për vdekje 10 vjeçaren, deklarata e shoferit: Nuk e kuptova…

Alban Guri, shoferi që përplasi për vdekje me makinë të miturën Ambra Petali në derë të shtëpisë, në rrugën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − 4 =