Home / Stili i jetes / Më hidh tek ujqit dhe do të kthehem duke i prirë kopesë

Më hidh tek ujqit dhe do të kthehem duke i prirë kopesë

Përmbushur misionet tona, ne ndjekim udhëtime individuale, të cilat na sigurojnë të gjitha mjetet që na duhen për të evoluar dhe për të përmbushur qëllimet tona në këtë jetë.
Përballemi me shumë beteja çdo ditë në mënyrat tona. Disa prej tyre janë më të thjeshta, ndërsa të tjerat kërkojnë angazhim dhe përkushtim, prandaj duhet të përqendrohemi te vetja.
Kur përqendrohemi shumë te njerëzit e tjerë, është e lehtë të kapemi në iluzionin e të jetuarit një jetë të përsosur dhe të kollajtë, ndërsa për ne është më e komplikuar.
Ky është një model toksik i të menduarit dhe na bën të pësojmë regres në jetë:
Të gjithë kemi probleme, të gjithë kemi vështirësi. Jeta nuk zgjedh për kë të drejtojë gishtin.
Ndoshta ndryshimi midis atyre që lulëzojnë dhe atyre që janë në vështirësi është në mënyrën e të parit të vështirësive.
Për një këndvështrim më të gjerë mbi këtë temë, mund të bëni një ushtrim. Imagjinoni sikur të gjitha problemet dhe vështirësitë në jetën tuaj janë ujqër të egër që vijnë drejt jush. Në këtë skenar, ka dy rrugë për të ndjekur:
Mënyra e parë është të dorëzoheni para fuqisë së ujqërve dhe t’i dorëzoheni fatit, për jetën tuaj.
Sidoqoftë, ekziston edhe një mënyrë tjetër. Njihni fuqinë tuaj dhe e përdoreni atë për të marrë iniciativën. Përballuni me ujqërit dhe merrni kontrollin e situatës, duke i drejtuar ata se ku duhet të shkojnë.
Cili nga këto opsione ju duket më pozitiv? A do të ishit në gjendje të drejtonit tufën e ujqve?
Nëse nuk besoni se mund të zotëroni ujqër në jetën tuaj, merrni pak kohë për të reflektuar se sa herë keni qenë në atë situatë. Sigurisht, kjo nuk është hera e parë që përballeni me një moment të komplikuar.
Në jetë, herën e parë që keni hasur një pengesë, sigurisht që keni qenë të papërgatitur, por në atë kohë, ju zhvilluar shumë armë për t’u përballur me këtë realitet.
Mos harroni përvojat tuaja të së kaluarës dhe si i keni trajtuar ato. Përqendrohuni në pikat tuaja të forta dhe të gjitha mësimet që ju kanë sjellë. Mos harroni historinë tuaj të kapërcimit, në to do të gjeni atë që ju nevojitet.
Ndryshimet fillojnë në të menduarit tuaj
Kemi dëgjuar aq shumë sa shpesh lodhemi, por mendimet tona janë vërtet themelore për ndryshimin e jetës sonë. Sidoqoftë, në kundërshtim me atë që shumë mendojnë, nuk është aspak e lehtë të “adoptosh mendime më pozitive” ose “të fillosh të besosh më shumë te vetja”.
Mendimet janë shumë të fuqishme dhe kur zhvillojmë një model të përcaktuar të të menduarit, nuk është e lehtë ta lëmë pas. Megjithatë, është një hap thelbësor në ndryshimin e jetës, sepse vetëm kur kërkojmë një mënyrë për të kapërcyer të gjitha besimet kufizuese, ne fitojmë pushtet mbi ujqërit tanë.
Eshtë e nevojshme të punojmë për të kufizuar mendimet negative dhe njerëzit toksikë dhe për të njohur fuqinë tonë personale. Ne jemi në kontroll të jetës sonë dhe jemi ne që vendosim se ku ata duhet të shkojnë.
Kontrolloni ujqërit, ju do të kontrolloni jetën tuaj.
Në jetë, ne jemi gjithmonë të rrethuar nga “armiq” që e vendosin lumturinë tonë në rrezik. Këta armiq mund të jenë të brendshëm, si mendime dhe ndjenja, ose të jashtëm, si njerëz dhe situata.
Për të qenë në kontroll të plotë të jetës sonë, gjëja e parë që duhet të bëjmë është të dimë kush janë këta armiq. Çfarë ndjenjash dhe mendimesh na ulin humorin? Cilët njerëz ndërhyjnë në rritjen tonë dhe cilat situata janë të mira për ne?
Përcaktoni saktësisht për çfarë po luftoni. Pastaj, hapi tjetër: filloni të merrni kontrollin e jetës tuaj. Punoni dhe jepini përparësi asaj që ju bën të lumtur.
Kur filloni të jetoni në një mendje me atë që jeni në të vërtetë dhe u kushtoni vëmendje ëndrrave dhe dëshirave tuaja, ujqërit do të duken shumë më pak të rrezikshëm. / bota.al

Check Also

A e keni ditur se kafeja mund të përdoret edhe për këto qëllime?

Studiuesit tregojnë se dashamirësit e kafesë mund të kenë një rrezik më të ulët ndaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 4 =