Home / Aktualitet / Mbahet takimi me gazetarët, kreu i Unionit: Ndryshimet në rregullore ti besoheshin Kuvendit të ardhshëm.

Mbahet takimi me gazetarët, kreu i Unionit: Ndryshimet në rregullore ti besoheshin Kuvendit të ardhshëm.

Kuvendi dhe gazetarët po zhvillojnë takimin pas protestës për rregulloren e re që ndalojnë mediat në komisionet parlamentare.

Kreu i Unionit të Gazetarëve, Aleksandër Çipa ka deklaruar se për këtë rregullore duhet kohë, të dëgjohen sugjerimet e medias dhe më pas ta vendosë Parlamenti i ardhshëm.

Nga ana tjetër Sekretari i Kuvendit, Genci Gjonçaj ka siguruar se procesi nuk ka filluar, dhe madje ka kohë për reflektim. Ai thotë se sistemi i ri është bërë për gazetarët, madje vetë ai i ka pyetur dhe ka kërkuar bashkëpunim.

‘’Pretendimi që duhet të diskutohet ka të bëjë me faktin që , ka një diferencë shumë të lehtë, mes nenit të pozitës së reporterit, me pjesën tjetër të reporterit. Kam patur mundësi të jem vizitues në ambiente parlamente, përfshi atë të BE. Më është dashur të shoh diferencën.

Jemi koshient se satatusi i reporterit për median publike, për besueshmërinë institucionale, na diferencon, për për publikun e përcakton publikun.

Sugjerimi tjetër që kam të bëj unë, dua të falenderoj edhe korrektesën e Shoqatës së Gazetarëve.

Pse të lihej në moment të fundit, mund të evitohej, Aq më tepër, që në vëmendjen time që mund të bësohej ky ndryshim për Parlamentin e ardhshëm, dhe do kishte edhe një kohë për të mos qenë vizitorë të vonuar, por trajnues derisa legjitimohet funksioni i tij.

Duhet një process dhe hapësirë kohore me këtë system të ri, që nuk duhet të përjashtojë reporterët dhe mediat. Pasi të përfundojë ky inkursion me mediat, të merreshin parasysh sugjerimet.

Kjo do të ishte luajale, nuk do të dëmtonte klimën e bashkëpunimit e partneritetit. ‘’- tha Çipa.

‘’Ne kemi miratuar, por procesi nuk ka filluar akoma. Po përgatitemi për sesionin e ri. Kemi gjithë kohën në dispozicion për të reflektuar. Disa nga televizionet kanë ardhur në parlament dhe kanë testuar e kanë bërë lidhje nëpërmjet këtij testimi të ri.  Pjesa që ju referuat, gazetarëve të RTSH e ATSH.

Në rregullore është përcaktuar që kjo gjë ka të bëjë vetëm për seancën plenare, siç ka qenë, asnjë ndryshim në rregulloren e vjetër.I njëjti trajtim. Vetëm tek salla plenare, që sigurojë transmetimin e seancës plenare. Bie dakord që shumë gjëra mund të ishin thënë me kohë. Pork y proces është implementuar në një kohë të gjatë. Është gjithçka e qartë. Jam takuar më shumë gazetarë. I kam pyetur, kam kërkuar këshilla, si do ndihmojmë njëri-tjetrin. Janë dy interesa që ecin apralelisht, se ka të bëjë me interesin e publikut. Kjo është shtëpia e popullit. Ky investim nuk duhet parë me negativizëm gati në kufitë e mospranimit, po bëhet për gazetarët. Përveçse në interest ë parlamentit, kjo bëhet për gazetarët. Në këtë pikë jemi bashkë. Në funksion të transparencës.

Keni të drejtë, mund të ishte qasur më mirë, po vendimi i fundit i Byrosë vetëm stabilizoi, tek rregullorja pas medias. ‘’- tha Gjonçaj.

Check Also

28-vjeçarja nga Elbasani rrëfen dramën e jetës dhe përballjen me sëmundjen

Ishte vetëm 12 vjeç kur mësoi një të vërtetë që do t’i ndryshonte jetën. Një …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen + 14 =