Home / Aktualitet / Lleshaj-Veliu sëbashku në firmat për emërime të reja drejtuesish në Policinë e Shtetit

Lleshaj-Veliu sëbashku në firmat për emërime të reja drejtuesish në Policinë e Shtetit

Nga Anisa Muçaj

Ndonese kritikat dhe akuzat per Policine e Shtetit nga aktore politike dhe qytetare te shumte po shtihen, kreret e larte te Ministrise se Brendshme dhe te Drejtorise se Pergjithshme te Policise se Shtetit negociohen med tyre prr levizjet e fundir dhe emerime te personave te preferuar te tyre. Raportet e fundit per sektoret e kultivimit dhe trafikimin e drograve jane tejet kritike per Shaiperine. Sipas tyre vendi yne ka humbur te gjitha klasifikimet e trasheguara nga pese vitet e fundit. Institucione te ndeyshme nderkombetare permes fusnotave dhe memove zyrtare kane parashtruar vetem gjate pese muajve te fundit kritika dhe ankesa per intensifikimin e trafikut te drograve, per rritjen e aktiviteteve kriminale rajonale dhe ne linjat tranzit, permes Shqiperise.
Pamvaresisht ketyre problematikave, mesohet se kreu i Policise se Shtetit, Ardi Veliu dhe ministri Sander Lleshaj po negociojne mes tyre permes nje gjuhe interesimi per emerime te ndryshme ne nivele drejtorish te qarweve si dhe te drrjtorive te rendesishme. Pas mbylljes se iklit te oare te levizjeve ne muajin e shkuar, mesohet se vendin e Aida Hajnaj, tashme drejtore e BKH-se, si ish zevendesdrejtore e Pergjithshme e ze Eduard Merkaj, aktualisht drejtor i Departamentir per Kufirin dhe Emigracionin. Preferencat emeruese ndaj Merkaj, jane te njohura si suport i 8sh ministrit Xhafaj dhe te zgjedhurit te tij Veliu.
Nderkohe qe vendin e Merkaj ne Drejtorine e Kufirit pritet ta zere i preferuari i ministrit Lleshaj, drejtori aktual i Kufirit ne Drejtorine e qarkut Durres, Ndue Doçi. Ndersa behet e ditur se Fran Kaçori, pergatitet te transferohet ai drejtor i Qarkut te Durresit.
Ne zyrat e burimeve njerezore ne Drejtorine e Pergjithshme, flitet per levizje te reja drejtuesish te komisariateve ne Vlore, Shkoder, Tirane, Elbasan, Berat, Fier dhe ne Diber.

Check Also

Ndahet nga jeta gjykatësi i shkallës së parë Tiranë

Është ndarë nga jeta në mënyrë të parakohshme gjyqtari i Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − sixteen =