Home / Kulture / Leon Filipe “S’kam ardhur të këndoj”

Leon Filipe “S’kam ardhur të këndoj”

Leon Felipe

S’kam ardhur të këndoj

S’kam ardhur të këndoj, mund ta merrni kitarën.
As të mbush dosjen time s’kam ardhur,
Që pas vdekjes shenjtor të më bëjnë.
Kam ardhur të shoh fytyrën time në lotët që rrjedhin
Drejt detit
Me lumin
E me retë.
Në lotët që fshihen në fund të pusit
Nëpër natë
E nëpër gjak.

Kam ardhur të shikoj fytyrën time në gjithë lotët e botës
Të vë një pikël zhive, vajtimi, një pikël hequr prej lotëve të mi
Mbi këtë pasqyrë të paskaj ku të mund të më shohin e vetveten
Të njohin ata që do të vijnë.
Kam ardhur të dëgjoj sërish atë sentencë të vjetër në terr:
Me djersën e ballit bukën ta fitosh
Dhe dritën me dhimbjen e syve të tu.

Burim lotësh e burim drite janë sytë e tu.

Check Also

RUDOLF MARKU/ NJË BOTIM I MUNGUAR FISHTIAN

Një miku im më jep lajmin e gëzuar të daljjes nga shtypi të librit At …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 2 =