Home / Aktualitet / Ky moment do të shënonte fundin e pluralizmit politik në Shqipëri

Ky moment do të shënonte fundin e pluralizmit politik në Shqipëri

Gëzim Basha/

Partia Demokratike ka vetëm një mënyrë për rikthim në pushtet; frymëzimin e popullit për ndryshime politike reale.
Kjo mundësohet vetëm me mbajtjen e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme brenda partisë: përzgjedhjen e deputetëve nga antarësia me një fushatë parazgjedhore.

Në kushtet e tanishme, me listat personale të kryetarit, populli është i përjashtuar nga procesi politik dhe thirret të konfirmojë një listë deputetësh që përfaqson vetëm interesat e sundimtarit të rradhës në krye të partisë. Kjo situatë nuk frymëzon rezistencë politike dhe zgjedhjet e rradhës mund të kenë një përfundim të tmerrshëm, daljen e LSI-së si forcë e dytë, përpara PD-së. (LSI i ka fondet dhe rrjetin e sekserëve për blerjen e votës.)

Ky moment do të shënonte fundit e pluralizmit në Shqipëri!

Check Also

VOA: “Viti 2020, shqiptarët sërish me sytë nga ambasadat perëndimore”

Si sot, 30 vjet më parë, disa mijëra shqiptarë hynë në mjediset e ambasadave perëndimore …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − five =