Home / Aktualitet / Kuvendi mban një minutë heshtje në nder të Bashkim Finos

Kuvendi mban një minutë heshtje në nder të Bashkim Finos

Kuvendi ka mbajtur sot një minutë heshtje në nder të ish-deputetit Bashkim Fino, i cili humbi jetën nga COVID-19.

Karriera politike e Finos në Partinë Socialiste ishte e hershme. Prej vitit 1997 e në vazhdim ai ishte anëtar i Kryesisë së Partisë Socialiste. Kulmi i karrierës së tij do të shënohej në vitin 1997, ku do të zgjidhej Kryeministër i vendit në qeverinë e Pajtimit Kombëtar, post që do ta mbante nga muaji mars deri në korrik.

Fino ka mbajtur disa poste ministrore. Nga vitit 1997 deri në 1998 ushtroi detyrën e Ministrit të Pushtetit Lokal, njëkohësisht dhe Zv/kryeministër.

Në 1999 deri në vitin 2001 do të ishte ministër i pushtetit lokal. Gjatë viteve 2001-2002 ka qenë Ministër i Punëve Publike dhe Turizmit. Ndërsa në vitin 2004, Ministër i Rregullimit të Territorit dhe Turizmit.

Check Also

Kush janë deputetët që do hetojnë Metën, mazhoranca përdor “të djegurit” për të çuar deri në fund luftën me presidentin

Detaje të reja janë mësuar nga nisma për të shkarkuar presidentin Ilir Meta. Burimet bëjnë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − seventeen =