Home / Analize / Kryeekonomisti i FMN paralajmëron: COVID-19 e ka goditur keq ekonominë, do duhen dekada për t’u ringritur

Kryeekonomisti i FMN paralajmëron: COVID-19 e ka goditur keq ekonominë, do duhen dekada për t’u ringritur

Ekonomisti i shquar Raghuram Rajan ka paralajmëruar se ndikimi brutal ekonomik nga COVID-19 do të ndihet “për një kohë të gjatë” pavarësisht nga krijimit te një vaksine të aprovuar.

“Unë mendoj se recesioni ekonomik do të jetë me ne për një kohë të gjatë,” tha ish-guvernatori i bankës qendrore indiane dhe kryekonomisti i FMN-së në CNBC “Street Signs Asia” të mërkurën.

Goditja ekonomike është i pashmangshëm edhe nëse ndonjë prej disa vaksinave premtuese që janë aktualisht në zhvillim janë aprovuar dhe mbështjellë qysh në tremujorin e katërt të vitit, tha Rajan.

“Duhet të vaksinohen shumë njerëz. Kështu, njerëzit më të hershëm që do të ndjehen të sigurt duke shkuar në restorante me shumë gjasë do të jenë në mesin e vitit të ardhshëm.”

Komente e ekonomistit vijnë në mes të zhvillimeve të fundit të të dhënave premtuese nga gjykimet e vaksinave koronavirus që ndihmuan në rritjen e ndjenjës së tregut këtë javë.

Programet e vaksinave në gjykimin njerëzor të udhëhequra nga AstraZeneca, Moderna dhe Pfizer deri më tani kanë qenë të suksesshme në gjenerimin e përgjigjeve imune nga vullnetarë të shëndetshëm.

Për të kontrolluar efektet e rënies, ekonomisti sugjeroi që qeveritë duhet të lëvizin nga një stimul i drejtuar në afat të shkurtër në një mbështetje më të zgjatur për sektorët me ndikim.

Check Also

SHBA-të konfirmojnë vdekjen e eksponentit të lartë të al-Kaidas

Shtetet e Bashkuara kanë konfirmuar vdekjen e një eksponenti të lartë të al-Kaidas në Afganistan, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =