Home / Aktualitet / Këshilltarja braktis Trump, Conway dorëhiqet nga posti në Shtëpinë e Bardhë

Këshilltarja braktis Trump, Conway dorëhiqet nga posti në Shtëpinë e Bardhë

Kellyanne Conway, këshilltare e Presidentit Donald Trump, e njohur përdebatet e saj me gazetarëtnjoftoi  dielën se do  japë dorëheqjen për t’upërqendruar tek familja

53 vjeçarja Conway, ka qenë  krah  zotit Trump   fillim, dukemenaxhuar fushatën e tij presidenciale  vitit 2016,  e ngriti atë  postin  fuqishëm  botës.

Por katër vitet e funditku ajo tregoi besnikëri  palëkundur ndaj zotitTrump, përfshirë duke e mbrojtur presidentin në televizion dhe  paraqitjejozyrtare para medias, kanë sjellë pasojat e tyre për këshilltaren njohur përpolemika  forta, si dhe për përdorimin për herë  parë të shprehjes “faktealternative”.

Ndërsa fitoi reputacion si një nga mbrojtëset   forta  zotit Trump,bashkëshorti i sajjuristi i njohur George Conway, është një kritik i ashpër ipresidentiti cili vazhdimisht dhe pa ndrojtje   pikëpyetje nësepresidenti është mendërisht i aftë  kryejë detyrën.

Do  largohem nga Shtëpia e Bardhë  fund  këtij muaji”, tha ajo një deklaratë.

Edhe George po bën ndryshime. Ne kemi mendime  ndryshme për shumëgjëra, por jemi  bashkuar për çka është  e rëndësishmjafëmijët”,vazhdon ajo.

Zonja Conway tha se katër fëmijët e tyre do  fillojnë vitin e ri akademik distancë.

Siç e dinë miliona prindër  gjithë botën, ‘shkollimi i fëmijëve ngashtëpia’ do një shkallë vëmendjeje dhe vigjilence po aq  pazakontë sa edhevetë koha ku po jetojmë”, tha ajo.

Tani për tani dhe për fëmijët e mi  dashur, do  ketë  pak dramë dhe shumë prani mamaje”, shton zonja Conway.

Njoftimi i saj erdhi një ditë pasi vajza e saj 15 vjeçare Claudia shkruante Twitter se ndjehej e “dërrmuar”  nëna e saj do  fliste  kuvendinrepublikan dhe premtoi se do  kërkonte shkëputjen ligjore (nga prindërit esaj) “për shkak  viteve  tëra me traumë dhe abuzim  fëmijëri”.

Fakte alternative”

George Conway tha veçmas se do  jepte dorëheqjen nga Projekti Lincoln,një grup me republikanë kundër zotit Trump ai e themeloisi edhe se do shkëputej tani për tani nga Twitter, rrjeti social  ai e përdortevazhdimisht për  sulmuar presidentin.

Antipatia ishte reciprokepresidenti Trump e ka quajtur atë “bashkëshortinnga ferri”.

Kellyanne Conway, u vu  qendër  vëmendjes vetëm disa ditë pasi zotiTrump mori detyrën, duke përdorur shprehjen “fakte alternative”, dukembrojtur pretendimin e diskredituar  Shtëpisë  Bardhë se turma përinaugurimin presidentit  45-të  Shteteve  Bashkuaraishte  emadhe sesa ajo për inaugurimin e Presidentit Obama.

 vitin 2017ajo përmendi një sulm terrorist joekzistues, “masakra e Bowling Green”, si argument për  mbrojtur masën e presidentit Trump përndalimin e imigracionit

Gjatë mandatit  zotit Trumpzonja Conway u  e njohur për përplasjet me median, shpesh duke gjetur një mënyrë për  ndryshuar temëose thjeshtduke u ankuar (r pyetjen).

Një juriste dhe anketueseajo vazhdoi  mbetej  postin sajndërsa njënumër këshilltarësh  tjerëjanë detyruar  largohen, kanë dhënë dorëheqjenose kanë lënë postin  poshtëruar.

 deklaratën e sajzonja Conway përshkroi periudhën  Shtëpinë eBardhë si “marramendëse” dhe tha se ndjehej e nderuarduke shtuar sevendimi për largim ishte i saji.

Kjo është plotësisht zgjedhja ime dhe zëri im. Kur  vijë koha do  bëj njohura planet për  ardhmen”, tha ajo.

Check Also

Panik në Durrës/ Përfshihet nga flakët kati i 6-të i një pallati

Në orët e para të ditës është përfshirë nga flakët kati i gjashtë i një …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =