Home / Aktualitet / Kërkuan azil në Francë, riatdhesohen 25 shtetas shqiptarë

Kërkuan azil në Francë, riatdhesohen 25 shtetas shqiptarë

Shanset për të marrë azil në vendet e BE janë zero. Policia njofton se janë riatdhesuar nga nga Lille, Francë, 25 shtetas shqiptarë që kishin kërkuar azil.

Ky operacion është zhvilluar në bazë të një marrëveshjeje me autoritetet përkatëse të BE-së, me të cilët janë bashkërenduar veprimet. Çdo grup të riatdhesuarish shoqërohet me një eskortë të Policisë shqiptare.

Operacione të tilla riatdhesimi do të vijojnë edhe gjatë muajve në vijim.

Policia e Shtetit apelon për të gjithë shtetasit shqiptarë që udhëtojnë për në vendet e BE-së, të respektojnë rregullat e lëvizjes në hapësirën Schengen dhe të mos kërkojnë azil, pasi shanset për ta fituar janë zero.

Ndërkohë, Policia Kufitare ka shtuar kontrollet në pikat e kalimit kufitar, për dokumentacionin dhe plotësimin e kushteve për të udhëtuar në vendet e BE-së, si dhe ka forcuar kontrollet në kufirin e gjelbër.

Check Also

Poeti Gjek Marinaj njofton për çmimin special në Korenë e Jugut

Dear friends, It is my pleasure to share with you that I have been awarded …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × three =