Home / Aktualitet / Këmbanë alarmi për të gjithë/ Koronavirusi ka dalë jashtë kontrollit

Këmbanë alarmi për të gjithë/ Koronavirusi ka dalë jashtë kontrollit

Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëroi të Enjten për “ritme alarmante të transmetimit” të Covid-19 në të gjithë Evropën dhe paralajmëroi vendet kundër shkurtimit të periudhave të karantinës.

Drejtori rajonal i OBSH-së për Evropën Hans Kluge tha se numri i rasteve të koronavirusit të parë në shtator “duhet të shërbejë si një kambanë alarmi për të gjithë ne.”
“Megjithëse këta numra pasqyrojnë një provë më gjithëpërfshirëse, kjo gjithashtu tregon nivele alarmante të transmetimit në të gjithë rajonin,”  tha ai një konference për shtyp.
OBSH gjithashtu tha se nuk do të ndryshojë udhëzimet, duke kërkuar një periudhë karantine 14-ditore për këdo që ekspozohet ndaj koronavirusit të ri.

“Rekomandimi ynë për karantinë prej 14 ditësh është bazuar në kuptimin tonë të periudhës së inkubacionit dhe transmetimit të sëmundjes. Ne vetëm do ta rishikonim atë në bazë të një ndryshimi të kuptimit tonë të shkencës, ”tha oficeri i lartë i emergjencave i OBSH-së në Evropë, Catherine Smallwood.

Check Also

Merr flakë në ecje e sipër një automjet, shpëton mrekullisht shoferi

Një automjet ka marrë flakë në aksin rrugor Levan-Ura e Mifolit. Automjeti tip “Reno” me …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − 11 =