Home / Kulture / Kanoni dhe Mjerimi i Ikonoklastëve pa Klas

Kanoni dhe Mjerimi i Ikonoklastëve pa Klas

Nga Gezim BASHA-

Kanoni letrar i një gjuhe, ai numër veprash të përzgjedhura tek i cili kthehemi e rikthehemi, nuk bëhet tabelë goditjesh thjesht nga ngasja e dikujt për t’u dukur ikonoklast!
Kur flasim për Kanonin Letrar, një lloj venerimi—kurrsesi absolutizimi—është i nevojshëm, këshillon Harold Bloom në parathēnien e librit të tij, The Western Canon.
Ne kulturën Shqiptare ka një mëhallë gjasme ikonoklastësh ku ende vazhdon batareja kaotike e kallashëve të vitit 1997, profanizohet gjithçka në favor të një liste të re, jo pak qesharake! Fishta dhe Poradeci, autore të dy nga eksperimentet më të medha gjuhesore ne Shqip, etiketohen skarcitete! Madje edhe Konica, deri diku provincial…
…Ngasja nuk mund të bëhet lehtësisht qasje, lere më Përqasje siç këshillon Konica në Kohëtore e Letrave Shqipe!

Check Also

Ambasada e Italisë kujton veprën e familjes Jashari (VIDEO)

Në Kosovë po shënohet sot dita e dytë e Epopesë së UÇK-së, në nderim të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =