Home / Shendeti / Ja çfarë ndodh me trurin dhe trupin tuaj nëse nuk përdoni telefonin!

Ja çfarë ndodh me trurin dhe trupin tuaj nëse nuk përdoni telefonin!

Ne i prekim telefonat tanë mesatarisht 2,617 herë në ditë. Roli që luan kjo pajisje në jetën tonë është i madh. Akoma, është interesante të mendosh se si do të ishte sikur një ditë të zgjoheshim pa të.

Ndoshta ditët tona mund të ndryshojnë për mirë ose ndoshta jo. Ja çfarë do të ndodhte nëse një person do ta jetonte jetën pa një telefon për të paktën një javë:

Ju mund të ndjeni një fobi në fillim.

Sipas një studimi njerëzit me varësi nga telefonat mund të ndihen më depresivë dhe të zemëruar. Përpiquni ta mbani mend veten kur keni harruar telefonin tuaj në shtëpi kur tashmë jeni jashtë për punë. Ju mund të përjetoni ndjenjën e ankthit.

Kjo çështje quhet nomofobi. Në thelb, është një gjendje psikologjike kur njerëzit kanë frikë të shkëputen nga telefoni i tyre. Duket sikur je shkëputur nga e gjithë bota.

Gjithashtu, mund të përjetoni nomofobi kur telefoni juaj është i fikur. Simptomat janë:

Ankth, frikë, panik, vetmi.
Ndryshime të frymëmarrjes, dridhje.
Djersitje.
Çorientimi.
Takikardi.

Ju mund të përjetoni një efekt tërheqjeje.

Simptomat e tërheqjes janë të lidhura me varësinë. Kur jeni të kufizuar nga diçka nga e cila vareni, mund të përjetoni ndryshime në humor dhe sjellje. I njëjti efekt ndodh kur nuk mund ta përdorni telefonin tuaj, por ndodh vetëm në fillim. Ju madje mund të përjetoni të përziera dhe dhimbje koke.

Situata mund të bëhet e padurueshme për njerëzit që luajnë lojëra telefonike. Ato rrisin dopaminën, kështu që ju ndiheni të shpërblyer dhe vetëvlerësimi juaj rritet. Kur ju mungon kjo, kjo mund t’i bëjë simptomat e tërheqjes shumë të theksuara.

Ju filloni të ndiheni të lehtësuar.

Pas luftës me një varësi, ka një shpërblim. Ju mund të ndiheni të izoluar për herë të parë, por më pas mësoheni me këto kushte të reja. Ju filloni të përqendroheni në gjërat që janë me të vërtetë të rëndësishme për ju, dhe leximi i librave dhe gazetave sjell kënaqësi të madhe në jetën tuaj.

Ju filloni të flini më mirë.

Truri ynë është shumë i ndjeshëm ndaj dritës dhe drita blu nga telefonat inteligjentë vonon prodhimin e melatoninës. Si rezultat, mungesa e melatoninës mund ta bëjë të vështirë gjumin. Kur e përjashtoni atë, gjumi juaj mund të normalizohet.

Gjithashtu, u vu re se mos përdorimi i telefonave inteligjentë në dhomën e gjumit rrit lumturinë dhe cilësinë e jetës. Humori juaj bëhet më i mirë dhe bota fillon të shkëlqejë me ngjyra të reja.

Check Also

Ushqime që shkaktojnë probleme me hormonet, këshillat që ju duhen t’i dini

Problemet me hormone janë nga ato gjendje të cilat trupi i përkthen në shenja të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + twenty =