Home / Bota / Italia do të jetë zonë e kuqe për Krishtlindje

Italia do të jetë zonë e kuqe për Krishtlindje

Nga 24 dhjetor deri më 6 janar, Italia do të jetë zona e kuqe gjatë festave dhe ditën para festave, sipas burimeve qeveritare në takimin midis kryeministrit Giuseppe Conte me krerët e shumicës së delegacioneve rajonale.

“Në mënyrë që të ndalohet rritja e numrit të infektimeve, do të ketë zonë të kuqe në të gjithë Italinë gjatë pushime dhe ditën para pushimeve, nga 24 dhjetor deri më 6 janar, kurse zonë portokalli në ditët e punës”, tha ministri i Shëndetësisë Roberto Speranza.

Gjatë sezonit të festave, do të jetë e mundur të largohen nga territori i komunave të vogla nën 5 000 banorë, në një rreze prej 30 kilometrash, sipas vendimit komunikuar rajoneve nga qeveria.

Megjithatë, do të ndalohet lëvizja për në bashkitë e kryeqytetit, edhe nëse ato janë në një rreze prej 30 kilometrash.

Gjithashtu, ekziston edhe i ashtuquajturi përjashtim i pranisë “në të dy darkat”, sipas të cilit brenda zonës së kuqe dhe portokalli, një maksimum prej dy jobashkëjetuesish do të lejohen të vizitojnë shtëpitë private në të dy ditët “e kuqe” dhe “portokalli”.

 

 

Check Also

Tronditëse, 79% e studentëve duan të emigrojnë

Në vend që të maturohet, fenomeni i emigracionit po përkeqësohet vit pas viti, duke përfshirë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =