Home / Kulture / Ian Bremmer në shqip, bisedë me përkthyesin Blendi Lami

Ian Bremmer në shqip, bisedë me përkthyesin Blendi Lami

Një bashkëbisedim me përkthyesin, pedagogun dhe studiuesin e marrëdhënieve ndërkombëtare dhe çështjeve të sigurisë, Blendi Lami, mbi botimin në shqip të librave të Ian Bremmer.

Nga shtëpia botuese Minerva, janë hedhur në treg librat “Kurba J – Një mënyrë e re për të kuptuar pse kombet ngrihen dhe bien”, “Fundi i tregut të lirë – Kush e fiton luftën ndërmjet shteteve dhe koorporatave”, “Çdo shtet për vete – Fituesit dhe humbësit në një botë pa udhëheqje” dhe “Ne kundër atyre, dështimi i globalizimit”.

Në këtë bashkëbisedim të shkurtër, flasim për idetë kryesore të Ian Bremmer, ndër politologët më me peshë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës përmes koncepteve kryesore të këtyre katër librave.

Biseda është zhvilluar me ftesë të platformës Bukinist, përgjatë ditëve të Panairit të Librit online.

 

Shpërndaje:

Check Also

Libri i tij i vetëm me poezi titullohet “Zani i zemrës”

Nga Sadik BEJKO –   Ka lindur me 3 gusht 1859 ne Shkoder, ka vdekur …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − eight =