Home / Aktualitet / Hyn në fuqi marrëveshja, shqiptarët nga sot mund të shkojnë në Hungari me certifikatë vaksinimi

Hyn në fuqi marrëveshja, shqiptarët nga sot mund të shkojnë në Hungari me certifikatë vaksinimi

Hyn sot në fuqi marrëveshja Shqipëri-Hungari për njohjen e ndërsjelltë të certifikatave të vaksinimit ndaj COVID-19.

Shqiptarët mund të vizitojnë Hungarinë me një certifikatë vaksinimit dhe hungarezët po njësoj Shqipërinë, me të gjitha vaksinat, qofshin ato perëndimore apo ruse e kineze.

Dy ditë më parë Rama ishte për vizitë zyrtare në Hungari ku finalizoi marrëveshjen e cila në një farë mënyre hap kufijtë mes Shqipërisë dhe Hungarisë edhe pse me këtë kusht.

 

 

 

Njoftim! Që nga 10 qershori 2021, marrëveshja midis Shqipërisë dhe Hungarisë për njohjen reciproke të certifikatave të imunizimit hyn në fuqi. Sipas kësaj marrëveshjeje, shtetasit shqiptarë dhe hungarezë, të cilët mbajnë një vaksinim kundër certifikatës Covid-19, mund të hyjnë në territoret e Shqipërisë dhe Hungarisë pa iu nënshtruar kufizimeve pandemike.

(BalkanWeb)

Check Also

Programi që zbuloi gënjeshtrën e bashkëshortit-vrasës në Greqi

Babis Anagnostopoulos, bashkëshorti i Calorine Crouch, gruas britanike të vrarë në Greqi, u tha policëve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =