Home / Kulture / Gjurmët e Lekë Matrëngës në Himarë

Gjurmët e Lekë Matrëngës në Himarë

536 vjet më parë edhe Matrëngajt shkuan nga Himara në Piana Degli Albanesi….Kujtojmë Lekë Matrëngan e madh…

Sa e rëndësishme është o Mik që vorio leshizmi të zhduket nga krahina, dhe kush vërtetë është pjesëtar i nderuar i një populli tjetër duhet të jetë i barabartë…..
Por Gjinët,Zotajt, Rapot, Kokaveshët, Lekajt, Gjonajt, Llazarët, Gjezot, Rondot,Gjinucët,Kolilajt,Gjokajt e çdo fis …. Janë Shqipëtarë……
Kishin kishën e tyre, Matrëngajt,arat Etj.
Edhe pse ikën ,këngët për ta ndenjën në Himarë,

Si kjo më poshtë…. këndohet që nga 1482….

MATARËNG O MATARËNGA

Të dal shpesh ma kishte ënda,

Se keshm një gjak në rrëmba,

Po nuk gjen më njeri brenda.

Matarëng o Matarënga,

Me perivole të rënda,

Lënë djerr e bërë gjëmba.

536 vjet më parë edhe Matrëngajt shkuan nga Himara në Piana Degli Albanesi….Kujtojmë Lekë Matrëngan e madh…Sa e…

Gepostet von Jani Prifti am Freitag, 24. Juli 2020

Check Also

Me skepticizëm gazmor kundër patologjisë së përditshmërisë

Enver Robelli/ Me rastin e vdekjes tmerrësisht të hershme të poetit e kritikut letrar Ramadan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 10 =