Home / Aktualitet / Gazetarët përjashtohen nga aktiviteti i Kuvendit, reagon Meta: Akt i dënueshëm dhe i papranueshëm!

Gazetarët përjashtohen nga aktiviteti i Kuvendit, reagon Meta: Akt i dënueshëm dhe i papranueshëm!

Presidenti Ilir Meta ka reaguar në lidhje me vendimin e Kuvendit për riorganizmin e punës së gazetarëve në këtë institucion.

Përmes një reagimi Meta e ka cilësuar të papranueshme dhe antidemokrat këtë vendim që sipas tij është një partiak.

REAGIMI I METËS
I dënueshëm, i papranueshëm dhe antidemokratik, vendimi i Kuvendit njëpartiak për ndalimin e raportimit të pavarur të gazetarëve dhe zëvendësimin me transmetime zyrtare të kontrolluara.Ky akt, që vjen në të njëjtën kohë me nxitimin e mazhorancës për uzurpimin në mënyrë të njëanshme dhe vendosjen nën kontroll të plotë të Autoritetit të Mediave Audioviziv, kufizon lirinë dhe pavarësinë e medias, instalon një regjim censure, shkel të drejtat e njeriut dhe dëshmon sërish armiqësinë e këtij

Kuvendi monist me lirinë e medias dhe demokracinë në Shqipëri.Është pikërisht Kuvendi aktual, që në historinë e parlamentarizmit pluralist ka marrë vendimet më skandaloze për shtypjen e fjalës së lirë, përfshi miratimin dhe mostërheqjen prej gati një viti të paketës antikushtetuese “Antishpifje”, në refuzim të hapur të rekomandimeve të Komisionit të Venecias.

Duke mbështetur shqetësimin e drejtë të komunitetit të gazetarëve të pavarur shqiptarë dhe të kolegëve të tyre të huaj, mbi regresin e Shqipërisë në raport me lirinë e medias, i bëj thirrje Kuvendit monist dhe mazhorancës të tërhiqet menjëherë nga këto praktika të ngjashme me regjimin e Lukashenkos, që po dëmtojnë seriozisht integrimin europian të vendit.

Check Also

Skandali i madh me greqishten si gjuhë guide për turistët

Punonjësit e parkut kombëtar të butrintit e kanë materialin në gjuhën greke dhe turistat që …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × four =